Overlev på SU uden problemer

Rigtig mange unge mennesker i Danmark er på SU eller har haft SU’en som deres primære indtægtskilde i flere år. Det er ikke den højeste indtægt, men det kan godt lade sig gøre at få det til at løbe rundt i hverdagen. Det gælder også, uden at du behøver at leve på en sten. Der kan nemlig sagtens blive råd til cafebesøg, biografture og en bytur med vennerne af og til. Er du derfor på SU, kan du her læse om, hvordan du klarer dig igennem studieårene.

Få 3 gode råd til at klare dig på din SU

Du behøver ikke leve på en sten uden at se dine venner eller gå uden for din dør, selv om du er på SU. I nogle tilfælde kan det dog være svært at få det hele til at løbe rundt, og derfor kan det i sådanne tilfælde være en ide at undersøge muligheden for at optage et lån. Det kan du læse mere om her.

I mange andre tilfælde er det dog muligt at klare sig på SU ved at følge 3 gode råd. Her får du dermed en guide til at overleve på SU uden at optage gæld:

  • Det første råd er, at du prioriterer. Hvis der er noget, du gerne vil have eller være med til i løbet af måneden, så undlad at købe den søde bluse eller skær ned på dine byture med vennerne. Hvis du ikke vil undvære den ugentlige bytur, så tænk i stedet over, om du virkelig behøver den sidste øl, eller om du ikke allerede har fået, så hatten passer. Du kan også aftaler med veninderne, at I laver brunch sammen om lørdagen hjemme hos en af jer i stedet for at gå ud at spise.
  • Overvej at få et studiejob, så du på den måde kan hæve din indtægt hver måned. Der findes mange gode studiejobs, hvor du sagtens kan passe dit studie og din omgangskreds ved siden af.
  • Det sidste råd er, at du bør overveje din boligsituation. På SU er det nær umuligt at bosætte sig i en toværelseslejlighed i midten af Aarhus eller København. I stedet kan du bosætte dig lidt uden for midtbyen. Hvis du vil bo i midtbyen, er det så muligt for dig at få et værelse på et kollegie, eller kan du bo sammen med andre for at spare på udgifterne og dele huslejen?